2share Blogg

Att ge och att få

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Förra veckan var det åter igen dags för ett av mina favoritnätverk, Qoola Kvinnor Business, skapat av Siv Thuresdotter. Det var ettårsjubileum för nätverkets Mallorca-avdelning och jag höll tillsammans med superduktiga Sofie Gunolf från Soulosofie föredrag där vi berättade om våra resor som företagare. Jag är imponerad av hennes sätt att berätta om sin livsresa som inte bara är en succé utan även innehåller rejäla motgångar. Det krävs mod och självförtroende för att dela med sig även av sina svagheter.

Qoola qvinnor affärsnätverk

Hon berättade om när hon som VD för familjeföretaget, Indiska, tvingades fatta verkligt jobbiga beslut för att bolaget, efter stora problem, inte skulle gå i konkurs. Hon berättade också om hur hon repat sig, kommit tillbaka till näringslivet och nu driver sitt drömföretag Soulosofie (älskar namnet!). Lite extra tagen blev jag nog också för att hon hela sitt liv har jobbat med Indien. Det är mitt absoluta favoritresemål.

Nästan 60 kvinnor och två män var på plats för att skapa kontakter, diskutera och göra affärer. Efter företaget kom en av männen fram och berättade att han verkligen gillat att lyssna till våra berättelser för att vi framställde dem på ett så personligt sätt. Han menade att det är ett kvinnligt drag, att vi är mer öppna och bjuder mer på våra erfarenheter. Kanske är det så. Jag tyckte det var kul att få dela med mig av mina tankar om livet och företagandet. Men jag vet också att det var ännu roligare att få prata med och lyssna på alla de andra som deltog. Siv och Camilla som driver nätverket på Mallorca gör ett jättebra jobb och anstränger sig verkligen för att det inte bara ska handla om att mingla utan också om att göra affärer. Varje gång vi ses så träffar jag nya människor och får nya vitamininjektioner. I fredags åt jag lunch med en ny bekantskap. Vem vet vad det mynnar ut i för spännande?

I så fall berättar jag mer om det…

Catharina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − 7 =