2share Blogg

Tack för jag jag inte var ung på 50-talet

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Japp, jag erkänner direkt. Under årets mörka tid är jag slav under tv-serier. Jag knarkar Netflix som om jag inte hade ett eget liv. Just nu tittar jag i kapp på en serie som jag länge velat se, Madmen. Serien utspelar sig på en reklambyrå på Madison Avenue i New York på 50-talet. Åååh, jag blir så tacksam över att jag inte var på väg ut i arbetslivet då. Naturligtvis är det män och bara män som är kungar på byrån och naturligtvis är det kvinnor som är sekreterare, assistenter, älskarinnor, servitriser, hustrur och cirkushästar i en och samma person. Männen röker, dricker, leker och pratar medan kvinnorna sliter, jobbar och vänder ut och in på sig för rätten att existera. De behandlas så fruktansvärt att det nästan är plågsamt att titta. Jag har bara hunnit till mitten av första säsongen och kan fortfarande hoppas på att Peggys ambition och vilja kommer att förändra läget, åtminstone lite. Jag undrar hur nära verkligheten serien kommer…

Mad Men

Jag har sett en hel del bra filmer och serier under helgerna. Fröken Frimans krig förstås. Fjärde och kanske sista (snyft) säsongen släpptes i julhelgen. Se alla säsongerna på SVT Play. Det är en riktigt härlig historia med duktiga skådespelare och så får vi en historielektion på köpet.

Dolda Tillgångar är en film som berättar om tre svarta kvinnor, mattgenier, som jobbar på NASA med att försöka få upp den första mannen i rymden. Också här får vi en historielektion och det är ren underhållning att se hur kvinnorna slåss och lyckas bryta igenom både könsbarriärer och rasdiskriminering under 60-talet. Based on a true story. Titta och njut.

Ha de’ gott i tv-soffan

Catharina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 6 =